Sinj ovaj vikend ugošćuje prvi Coca – Cola Cup 2019. u županiji

0
Foto: PR

Prvi kvalifikacijski turnir Coca – Cola Cupa 2019. Splitsko – dalmatinske održat će se u subotu 02. veljače u sportskoj dvorani ”Ivan Ićo Glavan” s početkom u 9 sati. Sve zainteresirane ekipe mogu se besplatno prijaviti i na dan održavanja turnira u dvorani.
Osim borbe za plasman na županijsko finale i ultimativni cilj – plasman na državnu završnicu u Splitu, mali nogometaši imat će priliku osvojiti i majice s potpisom našeg proslavljenog reprezentativca Marcela Brozovića koji je spremno podržao projekt. Velika karavana nogometnih turnira Coca – Cola Cupa u zagrebačkoj županiji nastavit će se turnirima u Splitu, Klisu, Imotskom, Omišu, Makarskoj, Kaštelama i Trogiru.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Coca – Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će usljediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa.

Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca – Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 22. godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.