Sjednica splitskog Gradskog vijeća

0

Splitsko Gradsko vijeće započelo je u 9 sati dvodnevnu sjednicu. Na prijedlog SDP-a i HDZ-a s dnevnog reda skinut je prijedlog ovogodošnjeg gradskog proračuna te  Izmjene i dopune GUP-a.

Grad je na privremenom financiranju jer su vijećnici u prosincu odbili prijedlog proračuna gradonačelnika Ive Baldasara.

Predlagatelj, odnosno gradonačelnik Ivo Baldasar povukao je točku dnevnog reda kojom se htjelo ograničiti ispijanje alkohola na javnim gradskim  površinama.

U dnevni red većinom glasova, a na prijedlog vijećnika HČSP-a, Luke Podruga,  uvrštena je izmjena odluke o privremenom financiranju kojom se regulira isplata stipendija za splitske studente.

Uoči sjednice ispred Banovine su prosvjedovali studenti i srednjoškolci koji su zbog neizglasavanja proračuna ostali bez svojih stipendija.

Udruga Branitelj uoči sjednice održala je konferenciju za novinare na kojoj su najavili veliki prosvjedni skup 12. svibnja na splitskoj Rivi protiv gradnje plinske elektrane Peruča i protiv izgradnje odlagališta otpada u Lećevici.