Škorić : Nećemo rušiti Baldasara u Gradskom vijeću

0
Foto: Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Čelnik splitskog HDZ-a, Petar Škorić za Radio Dalmaciju osvrnuo se na buduće funkcioniranje splitskog Gradskog vijeća sada kada je raspušten splitski SDP-a.


Mi nećemo zazivati prijevremene izbore, jer nema smisla raditi cirkus u gradu, izlagati gradski proračun trošku i maltretirati građane. SDP je ostao bez vlasti u gradu Splitu i ostaje pitanje kako će djelovati SDP-ovi pročelnici i drugi dužnosnici i vrlo vjerojatno će doći do nekakvog preslagivanja. Bez obzira što smo nezadovolji nikakvim rezultatima gradonačelnika Baldasara, nastavit ćemo djelovati kao konstruktivna oporba i podržat ćemo sve ono što je potrebno za tehničko funkcioniranje Grada.

Raspuštanje Gradske organizacije SDP-a ocijenio je “sumrakom demokracije”:
Ne želimo se radovati tuđoj nevolji , ovo šro se dogodilo u SDP-u je sumrak demokracije, to je nezabilježeno u 26 godina hrvatske samostalnosti i državnosti. No, nama u splitskom HDZ-u to olakšava priču oko pobjede na lokalnim izborima, jer vrlo teško se stranka sa takvom podjeljenošću u godinu dana može konsolidirati i iznjedriti ozbiljnog kandidata za gradonačelnika.

Potvrdio je kako u HDZ-u razmišljaju o nekoliko imena koji bi bili kandidati za splitskog gradonačelnika, ali još su daleko od odluke:
Imamo kvalitenih kadrova i nekoliko imena o kojima razmišljamo , unutar stranke o tome još nismo proveli raspravu i ne želimo s tim još izlaziti u javnost. Kao čelnik stranke ne mogu sa sebe skinuti odgovornost da budem i jedan od kandidata, ali presudit će naša procjena i bit će izabran onaj za kojeg procijenimo da će dobiti najširu potporu građana.  Ne bojimo se da bi nam Baldasar, koji bi navodno izašao na izbore s braniteljskom listom, uzeo glasove birača.