Škorić o aferi Grizli, Orepić o Škoriću

0
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Šef splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Petar Škorić u Splituje danas ponovno progovorio o takozvanom slučaju “Operacija Grizli“.

Naglasio je kako drži da u toj aferi ima elemenata kaznenih djela korupcije jer je PR agencija koja je radila za MOST nudila sastanke s ministrima i najodgovornijim ljudima u državi. Još jednom je zatražio hitnu reakciju nadležnih institucija, jer kako je kazao riječ je o aferi koja je ozbiljno uzdrmala povjerenje u državne institucije i stvorila dojam da se pristup do najodgovornijih ljudi u državi doslovce može kupiti.

Škorić je potvrio kako je razgovarao s pojedinim kolegama iz MOST-a koji su mu decidirano kazali kako nemaju ništa s tom rabotom. Začudio se i kako nakon deset dana još uvijek nema nikakve reakcije nadležnih, prije svega policije, koju kako je kazao, vodi istaknuti Mostovac Vlaho Orepić.

Kontaktirali smo i prozvanog ministra unutrašnjih poslova Vlahu Orepića koji je i uizjavi za naš radio pristao komentirati današnje izjave HDZ – ovaca iz Splita;”Škorić pokazuje elementarno nepoznavanje funkcioniranje ministarstva unutarnjih poslova. Poručio bih gospodinu Škoriću da je način vođenja politike iz koje je on potekao i koju on predstavlja kao i njemu slična gospoda ustvari već u RH jedna daleka prošlost.

Saborski zastupnik Škorić nije želio imenovati kolege iz MOST-a koji su se ogradili od navodne afere, a šef splitskog HDZ-a i gradski vijećnik na pitanje novinara o Karamarkovoj aferi i sugestijama iz MOST-a kako je “slučaj Grizli” samo skretanje pažnje, odgovorio je kako će o tome svoje mišljenje dati Povjerenstvo za sukob interesa.

Metković, Vlaho Orepić