Skupština SD županije o minama, Žnjanu, Lećevici

0
Foto: Facebook

Na skupštini Splitsko dalmatinske županije, koja se danas održava, dotaklo se niza aktualnih tema – od Žnjanskog platoa do mina kod Kukuzovca.

Vijećnik Veljan Radojković na skupštini Splitsko dalmatinske županije još jednom je upozorio kako Žnjanski plato, kao gradska atraktivna zona i dalje stoji zapušten, jer nije riješena nadležnost lokalne i županijske vlasti. Županija na ovom području radi sve ono što je u njenoj nadležnosti, rekao je župan Zlatko Ževrnja, Rijeđšen je i zadnji spor na sudu u Splitu te je omogućena uknjižba pomorskog dobra a to je preduvjeta za izdavanje kocesija zaključio je župan.

Vojarne Kukuzovac i Žrnovnica zbog mina su opasne zone, rečeno je na skupštini. Prije dvije godine županija je Vladi uputila dopis o opasnosti tog područja jer ga posjećuju i turisti, ali još nema odgovora rekao je župan Ževrnja.

Ministarstvo zaštite okoliša koči realizaciju projekta Lećevice, odgovorio je to župan Zlatko Ževrnja na pitanje vijećnika Veljana Radojkovića kojeg je zanimalo i hoće li se ispuniti nužne zakonske smjernice Europske unije o zbrinjavanju otpada do 2018 godine kako bi se izbjeglo plaćanje penala.

Župan je rekao kako županija radi sve što je u njezinoj moći, ali bez pomoći resornog ministarstva stvari ne idu predviđenom dinamikom. Dodao je i kako je Kolegij župana u Šibeniku oštro reagirala na lošu suradnju sa tehničkim ministrom zaštite okoliša Slavenom Dobrovićem.

SD županija osigurala je prehranu za djecu skromnije platežne moći, njih 1850 kazao je Tomislav Đonlić pročelnik za društvene djelatnosti. Osigurani su i pomoćnici u nastavi, njih 70-tak, uz novac iz fondova EU i lokalne samouprave.