‘Slasno uskršnje jutro’: Podjela sirnica, prošeka i pisanica na Rivi na Uskrs

0

Uskrs, najveći kršćanski blagdan, u Splitu će i ove godine biti u znaku šarenih pisanica, tradicionalne hrane i prigodne glazbe u organizaciji Turističke zajednice grada Splita.

Na sam blagdan Uskrsa od 11 do 14 sati na Rivi će se održati manifestacija „Slasno uskršnje jutro“. U suradnji Turističke zajednice grada Splita s pekarom Babić i tvrtkom Dalmacijavino za građane i goste osigurano je 1000 porcija sirnica i 1000 čaša poznatog dalmatinskog desertnog vina, prošeka. Također, dugogodišnja tradicija suradnje s Centrom za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” nije izostala ni ove godine. Korisnici Centra obojali su tisuću šarenih pisanica vlastitim rukama i na taj način pridonijeli proslavi najvećeg kršćanskog blagdana.

Od ove godine kreće još jedna lijepa suradnja i to sa Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split. Učenici su svojom kreativnošću i maštovitošću izradili 1000 prigodnih privjesnica za sirnice, i na taj način uveličali proslavu.

 21.04. SLASNO USKRŠNJE JUTRO
RIVA (centralna pozornica) od 11 do 14 sati
Tradicionalna podjela 1000 sirnica, 1000 čaša prošeka i 1000 šarenih pisanica koje su oslikali korisnici Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” uz prigodni uskršnji program uz „Transacoustic“ bend s početkom u 12 sati. Privjesnice za sirnice su izradili učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.

 22.04. USKRŠNJI KONCERT
RIVA (centralna pozornica) u 12 sati
Uskršnji koncert duhovne glazbe u izvedbi „Combo project“ benda.