Slavodobitnik 307. Alke Frano Ivković

0
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Slavodobitnik 307. Alke je alkar Frano Ivković! Ivkoviću je ovo treći put da je osvojio Alku!

Frano Ivković se poslije velike bitke i dvostrukog pripetavanja s Ivom Zoricom i Kristijanom Bikićem okitio naslovom slavodobitnika 307. Alke. Vitezu iz Brnaza ovo je treći osvojen plamenac koji je ponio ulicama Sinja.

Pripetavanje su Zorica i Ivković zaključili pogotkom u jedan i odluku o slavodobitniku ostavili za drugu rundu pripetavanja, dok je Bikić otpao iz daljnjeg nadmetanja poslije promašaja. Spretnijim se na kraju pokazao Frano Ivković koji je pogodio u dva, za razliku od Zorice koji je pogodio u jedan.

Ivkoviću je do sada slavio na jubilarnoj 300. Alki te četiri godine poslije. Jaše na grlu Luna u vlasništvu obitelji Jukić. Kao alkar u pratnji barjaka debitirao je 2006. godine, a kao kopljanik 2013. godine.

Slavodobitnika Alke Viteško alkarsko društvo nagradilo je slavodobitničkim plamencem hrvatske trobojnice, zlatnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 40 tisuća kuna. Predsjednik RH Zoran Milanović nagradio ga je zlatnim prstenom s hrvatskim grbom te sabljom. Njegovog momka Marija Blajića iz Turjaka VAD je nagradio zlatnom plaketom Alke, a od predsjednika RH dobio je srebrni prsten s hrvatskim grbom i jatagan.