Slučaj Pauk: U Sesvetama uhićen bjegunac

0
Foto: pixabay.com

U Odjelu organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 28-godišnjakom osumnjičenima za iznudu na štetu djeteta i njegove 39-godišnje majke.

Osumnjičeni su, koristeći saznanja da oštećeno dijete ima pristup novcu u većim količinama, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, tijekom mjeseca svibnja u Šibeniku, koristeći dob oštećenog djeteta, uz ozbiljnu prijetnju da će napasti na život i tijelo djeteta i njegove majke zatražili da im preda novac iz kućnog budžeta, što je isti učinio 18. svibnja između 1.30 do 2 sata u Šibeniku, kada im je predao veći, točno neutvrđeni, iznos novca.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je osumnjičeni 19-godišnjak 18. svibnja, nakon što je oštećeno dijete iz straha osumnjičenima predalo novac, za iznos od 20.000 kuna kupo motor, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i od osumnjičenog oduzet.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.