Službeno: Tabak trener Maccabia

0

Žan Tabak i službeno je novi trener šesterosrukog prvaka Europe slavnog Maccabia iz Tel Aviva. Ugovor je potpisan na dvije godine s mogućnošću raskida na kraju ove sezone. Od svog sada već bivšeg kluba Fuenlabrade Tabak se rastao sinoć nakon pobjede protiv Gipuzkoa Basketa u 6. kolu ACB lige.

U svojoj trenerskoj karijeri 45-šnji Žan Tabak je samostalno vodio Gironu, Baskoniu, Trefl Sopot i Fuenlabradu a pet sezona je bio pomoćnik u Realu iz Madrida. U Tel Avivu ga čekaju sportski direktor Nikola Vujčić koji je sigurno odigrao ključnu ulogu u dovođenju Tabaka i mladi hrvatski reprezentativac Dragan Bender. Nakon Vinka Jelovca (sezona 1997/1998) i Nevena Spahije (sezona 2006/2007) Tabak je treći hrvatski trener koji će voditi “Ponosu Izraela”.

“Ponuda takvog kluba se jednostavno ne odbija a u ovom poslu nikada ne znaš kada će ti se ukazati prilika. Morao sam ovo iskoristiti iako sam svjestan da me čeka težak zadatak. Hvala Fuenlabradi na svemu, večeras putujem u Tel Aviv i veselim se novim izazovima”, rekao je Žan Tabak.