Solin: Mladići se sumnjiče za pokušaj nanošenja teških ozljeda

0
Foto: pixabay.com

U subotu, dana 03.10.2020. godine policijski službenici Policijske postaje Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju te nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl.29 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Naime, postoji sumnja da su se u petak, oko 16.00 sati u Solinu fizički sukobili 26-godišnjak i 24-godišnjak s 22-godišnjakom pri čemu je 22-godišnjak zadobio tjelesne ozljede. Prilikom postupanja policijskih službenika na okolnosti ovoga događaja, u neposrednoj blizini mjesta događaja u osobnom automobilu zatečen je 22-godišnjak s vidljivim ozljedama, a vizualnim pregledom osobnog automobila u kojem se nalazio na vidljivom mjestu, uočen je nož. Isti je priveden u službene prostorije uz uporabu sredstava prisile.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju uz kaznenu prijavu 26-godišnjak i 24-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku, a zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl.29 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv 22-godišnjaka podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.