Solin: Pobuna zbog kockarnice u blizini škole

0
Foto: pixabay.com

Otvaranje automat kluba u neposrednoj blizini osnovne škole u Solinu izazvalo je veliko nezadovoljstvo roditelja i nastavnika. Na konferenciji za medije na školskom dvorištu Osnovne škole don Lovre Katić roditeljima su potporu pružili Grad Solin i Županija.

Pravilnik o igrama na sreću ne dopušta kockarnice na manje od 500 metara od škola, no ta odredba je na snazi od ožujka, a privatni investitor je očito dozvolu dobio ranije.

– Prisutnost jednog takvog objekta, automat kluba, casina, kladionice koji se nalaze u blizini škole kod djece razvijaju stav da se radi o nečem normalnom, dopuštenom, prihvatljivom, rekla je ravnateljica OŠ don Lovre Katića iz Solina Anđelka Slavić.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević također nije znao za namjenu susjednog objekta. Za otvaranje automat klubova nije potrebna suglasnost jedinice lokalne samouprave već dozvolu izdaje Ministarstvo financija…

– U tom poslovnom prostoru bio je predviđen neki trgovački sadržaj, to ćemo provjeriti, međutim preko noći niknuo je automat klub i to je ono što mene kao gradonačelnika posebno žalosti i kivan sam na neki način i na ministarstvo i na poreznu upravu, naglasio je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

– Tražimo od nadležnih da preispitaju svoje odluke jer evidentno je da su određene odluke donesene, da vidimo mogućnost i  način da se izmjesti ovaj automat klub, istaknuo je pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport SDŽ-a Tomislav Đonlić.