Solin slavi svoje strijelce

0
Foto: Radio Dalmacija

Streljački klub Dalmacijacement svečano je proslavio jedan od najvećih uspjeha u klupskoj povijesti. Članovi kluba, gradski čelnici, predstavnici sponzora, rodbina i brojni prijatelji pozdravili su sedmero strijelaca koji su predstavljali Hrvatsku na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem u mađarskom Gyoeru.

Prigodni pokloni pritom su uručeni Petru Gorši, koji je puškom ustrijelio dvije brončane medalje – pojedinačno i u paru sa Snježanom Pejčić – te Mariju Marović koja je petim mjestom u gađanju pištoljem također izborila nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Zaista sam bio zadovoljan nastupom na EP u Mađarskoj. Petar se vratio s dvije bronce, a peto mjesto Marije Marović raduje me kao da je medalja jer je osigurala nastup na Olimpijskim igrama. Drago mi je da je dvorana bila puna, da su s nama bili predstavnici Grada, solinske sportske zajednice i naših sponzora koji nas već godinama prate i pomažu u okviru svojih mogućnosti. Nadam se da će tako biti i dalje, a nama, stručnom stožeru i sportašima, ostaje da damo sve od sebe i ostvarimo u Riu dobar rezultat. Za nas bi bio izuzetno velik uspjeh, jer se dosta stvari treba poklopiti, da uđemo u finale Olimpijskih igara. Ali šanse imamo, izjavio je za Radio Dalmaciju direktor kluba i glavni trener Siniša Vitez.

Zahvaljujem klubu na organizaciji ove svečanosti. Odali su priznanje našim rezultatima. Nadam se da je ljudima bilo ugodno i da su uživali. Još nisam svjesna što sam napravila. Osjećaj je bio neopisiv kad su mi rekli da imam kvotu, kad sam to vidjela i na semaforu bila sam presretna i taj me osjećaj još drži, rekla nam je Marija Marović, kojoj su za jedan hitac izmakle Olimpijske igre u Londonu, a sada je, također za samo jedan metak, izborila vizu za Rio de Janeiro.

Petru Gorši ovo će biti treće Olimpijske igre, no Bjelovarčanin nastanjen u Viru prvi će put otići na OI kao član Dalmacijacementa. Prekrasno druženje gdje smo vidjeli koliko ljudi prati solinske strijelce kroz sponzorski angažman i iz ljubavi prema sportu. Ovo je povijesni uspjeh za solinske strijelce. Imamo dvoje predstavnika u Riu, lani smo imali moju broncu sa Svjetskog kupa i srebro s Europskih igara, sada dvije bronce s Europskog prvenstva. Najveća želja mi je ući u olimpijski finale i potući se za medalju, otkrio nam je Gorša.

Streljački klub Dalmacijacement već ima i nekoliko potencijalnih kandidata za sljedeće Olimpijske igre, u Tokiju 2020. U jedno smo sigurni – Petar Gorša i Marija Marović u Rio de Janeiru neće pasti bez ispaljenog metka!