SP klase finn: Dugi 6., Bambi 7.

0
Foto: http://2015.finngoldcup.org/

Drugog dana Svjetskog prvenstva u jedrenju u klasi finn na Novom Zelandu održan je samo jedan plov. Milan Vujasinović je u ukupnom poretku 6., a Ivan Kljaković Gašpić 7.

Takapuna je danas ponudila promjenljive uvjete. Jedrilo se po osam čvorova vjetra, potom su se nad regatnim poljem nakupili oblaci pa je vjetar oslabio i flota se nakon kraćeg čekanja vratila na kopno.

Vujasinović je kroz cilj prošao 15., Kljaković Gašpić 16., a do jučer vodeći Novozelanđanin Andrew Murdoch 17. Pobjedom u trećem plovu natjecanja, vodstvo je preuzeo Britanac Giles Scott s 9 kaznenih bodova ispred Murdocha s 25 i svog zemljaka Edwarda Wrighta s 27. Drugim mjestom danas, Grk Ioannis Mitakis stigao je na 4. mjesto s 32 boda, koliko ima i Slovenac Vasilij Žbogar. Vujasinović i Kljaković Gašpić imaju po 36 kaznenih bodova, ali je Dugi ispred Bambija jer mu je najbolji plasman u jednom plovu 6., a Bambiju 10. mjesto. Nenad Bugarin je 28. s 84, Josip Olujić 34. s 94 kaznena boda. Bugarin je napredovao na 3. mjesto juniorskog poretka.

Dozvole li vremenski uvjeti, sutra će se odraditi tri plova kako bi se nadoknadio zaostatak. Ukupno je 10 jedrenja predviđeno do subote, dok će u nedjelju deset najboljih nastupiti u Plovu za odličja, a ostatak flote odraditi još jedan plov.