Prodaje se Spaladium arena!

0
Foto: pl.wikipedia.org

Nakon što se Općinski sud temeljem novog zakona o stečaju proglasio nenadležnim za ovršnu prodaju objekta Spaladium arena i prava građenja poslovnog tornja na državnom zemljištu, predmet se seli na splitski Trgovački sud koji će kroz najviše tri prodajna ročišta ubrzati postupak stečajnog postupka.

Imovina će se tako u ubrznaom postupku prodavati do ljeta u stečajnom postupku tvrtke “Sportski grad TPN” koju je radi gradnje osigurao konzorcij “Konstruktor Inženjering“, “Dalekovod” i “Institut građevinarstva Hrvatske“. Potvrdio nam je to i stečajni upravitelj Perica Mitrović, koji je naglasio kako se prodaja u stečaju nije mogla pokrenuti ranije jer je Zagrebačka banka na Općinskom sudu pokrenula ovršnu prodaju koja je puno sporiji postupak i koja je sada obustavljena.

“Kako je za očekivati, najkasnije do kraja godine trebalo bi se znati ime novog vlasnika kompleksa Spaladium arene”, naglasio je Mitrović. “Od prodaje će se najvjerovatnije namiriti Erste Group i Uni Credit koje potražuju 53 milijuna eura. Novca kako je kazao neće biti dovoljno za namirenje Zagrebačke banke koja ima hipoteku tešku osam milijuna eura, kao ni za namirenje ostalih vjerovnika”.

Koliko jedan takav objekt može biti isplativ pokazala je i posljednja godina, naglasio je Mitrović, te dodao kako je optimističan po pitanju budućnosti dvorane.

Pratit ćemo rasplet ovog problema, koji ujedno predstavlja i omču oko vrta za posrnuli gradski proračun, o čemu se razgovaralo i tijekom posljednje sjednice splitskog Gradskog vijeća.Podsjećamo Grad Split je jamac za potraživanja banaka koja iznose preko 53 milijuna kuna.