Spektakl na trogirskoj Batariji: svečano otvaranje novog igrališta

0

Nedavno obnovljeno trogirsko nogometno igralište Batarija doživjet će spektakularno svečano otvaranje. U goste Trogiranima stižu Roma i Hajduk!

Obnova Batarije počela je u rujnu prošle godine. Postavljena je umjetna trava, reflektori, tribine, preuređene su svlačionice i klupske prostorije.

Ovaj bogati dan počinje u 16 sati otvaranjem turnira Prvi koraci. To je jedna od najvećih utakmica u povijesti trogirske Škole nogometa. Generacija dječaka rođenih 2009. igra protiv AS Rome. Nakon toga će se u 17.15 sastati stariji pioniri našeg kluba i Hajduka. U 19 sati na teren izlaze prva momčad Trogira i kombinirani sastav Hajduka. Dosad smo imali lokve kiše i blato. Novi teren je u funkciji od Nove godine i odmah se povećao broj djece. Imamo preko 100 početnika, ukupno oko 200 djece u klubu. To puno znači za klub, ali i za grad Trogir, rekao je za Radio Dalmaciju predsjednik kluba Mario Juranović.

Trogirsko nogometno igralište jedinstveno je u svijetu i često se nalazi u izborima za najljepše i najatraktivnije terene. Smješteno je u povijesnoj, UNESCO-m zaštićenoj gradskoj jezgri, a simbolično, iza golova nalaze se dvije utvrde – Kula Kamerlengo i Kula sv. Marka. Mnogobrojni trogirski turisti često se oduševe činjenicom da je igralište kao takvo još uvijek u staroj jezgri i još uvijek u svojoj originalnoj funkciji.

Dok su se turisti dolazili diviti kulturnoj baštini grada Trogira, mi trogirski sportaši išli smo u puno manje sredine. Divili smo se igralištima u Zmijavcima, Klisu, Postirama… Napokon je i mladež grada Trogira došla na svoje. Želja nam je ući u Prvu županijsku ligu, tu nam je realno i mjesto, dodao je Juranović.

Igralište je funkciji već par mjeseci, ali čekali smo pravi trenutak da njegovu obnovu obilježimo kako treba i da nam u goste dođe Hajduk. Zaista smo puno truda uložili da derutni blatnjavi stadion postane jedno poželjno, moderno sportsko igralište koje će nam svima biti na ponos, istaknuo je dogradonačelnik Trogira Viktor Novak.