Spektakularno finale velikog rođendanskog slavlja Radio Dalmacije (Video!)

0
Foto: Propono Multimedia

Točno u podne 19. listopada 1995. godine izgovorena je prva riječ u eteru Radio Dalmacije. U dvadeset godina bilo je puno uspomena, životnih promjena, puno sretnih i tužnih slika. Cijelo to vrijeme smo bili dio vaših života, kao i vi naših. Najbolji način da proslavimo naših 20 zajedničkih godina bili su koncerti diljem Dalmacije. Za kraj smo slavili u petak, na splitskoj rivi. 

Čast da otvori splitski koncert Radio Dalmacije pripala je Giulianu. Nizali su se dobro poznati hitovi “Biži sa mnom mala moja“, “Pismom te ljubi milijun mandolina“ i pjesma s kojom se predstavio na ovogodišnjem splitskom festivalu “Veći od ljubavi“. – Giuliano je dobro zagrijao atmosferu, a riva je stvarno najbolja pozornica na svijetu. Da je barem češće fešta, pa gdje bi nam bio kraj – komentirale su studentice iz Sinja.

Jole je i ovoga puta dao 200 posto od sebe i tako još jednom potvrdio status jednog od hrvatskih najboljih estradnih zabavljača. Čovjek koji kaže da nikada nije napravio isti koncert, a održao ih je na tisuće, ponovno je pobrao simpatije publike. – Stvarno je izvrstan zabavljač. Najbolje ću ga opisati ako kažem da je majstor dobre atmosfere. Nitko kao on ne može publiku tako dobro potaknuti na ples, kaže Jasna iz Solina.

Dupkom puna splitska riva pozdravila je i Alena Nižetića. Najveća euforija nastala je u trenutku kada su se na pozornicu popeli pioniri Hajduka. U svojim novim dresovima, zajedeno s Nižetićem, otpjevali su navijačku “Dalmacijo”. Vidno dirnuta publika pionire HajdukaAlena Nižetića jedva je pustila s bine.

Nakon Nižetića i pionira Hajduka uslijedio je spektakularan vatromet koji je trajao gotovo deset minuta. – Vatromet je sjajan! Ovu feštu pamtit ćemo dugo budući da smo prvi put poveli našeg dvogodišnjeg Stipu, a ovo mu je službeno i prvi koncert! Super nam je, nešto drugačije od uobičajenog, Splitu je baš to trebalo – komentirala je koncert Splićanka Sanja. – Ovo je nešto posebno, sjajna atmosfera, mnogo ljudi, jednostavno uživamo na koncertu, kazala nam je Marijana iz Trogira.

Nakon Alena uslijedili su nastupi klapa Rišpet i Cambi Kaštel Kambelovac s pjesmama koje publika obožava.

Andrea Šušnjara i Magazin ponovno su se pokazali kao dobitna kombinacija za vrhunsku zabavu. Nastup su počeli pjesmom “Doktore“, zatim je uslijedila “No, no, no“, te “Maslačak“ i “Kemija“. Šušnjari i Magazinu pridružila se i Danijela Martinović i otpjevali su zajedno “Došlo vrijeme”. Pjevala je i “Brodolom”, “Raspašoj” te “Ide mi”

Gromoglasnim pljeskom pozdravljen je i jedan od najizvođenijih i najpopularnijih domaćih glazbenika, Splićanin sa riječkom adresom – Neno Belan. Iz sveg glasa pjevalo se “Sunčan dan“, “Ja volin je“, te legendarna “Stojim na kantunu“.

Pred oduševljenu publiku došli su odlični Tonći Huljić i Madre Badessa. Svojim najvećim hitovima “Providenca”, “Ja sam rojen”, “Nisam papak” i “Ajvar” oduševili su publiku a pjesmom “Guštam”, najvećim hitom na albumu “Panika”, dodatno su podigli atmosferu na prepunoj splitskoj rivi. – Znala sam da će biti dobro, nisam uopće sumnjala! Svi su sretni, svi smo ovdje rojeni da nam bude lipo, kazala je Jelena iz Omiša. – Bilo je genijalno. Tonći je bio super. Svi su super. Ne znam što da kažem. Genijalno!, oduševljeni su bili Andrea i Toni.

Za sam kraj nastupila je popularna Jelena Rozga. Izvela je “Nirvanu”, “Tsunami”, “Kraljicu” i “Bižuteriju”, te još jednom potvrdila status jedne od najtraženijih pjevačica diljem regije. – Došla sam s prijateljima iz Dubrovnika samo zbog koncerta. Bilo nam je super! Za ovakvo nešto isplatilo se prijeći i puno veće udaljenosti, kazala je Marija. – Bilo je odlično, bolje nego za Novu godinu! Pozornica, vatromet i svi ovi ljudi. Odlično. Hvala Radio Dalmaciji, veselo je komentirao Nikola.

Bio je ovo koncert pun pozitivne energije, odlične zabave i još boljih pjesama. Hvala vam za 20 godina vjernosti.

Video produkcija: Propono multimedia