Splićanin Ivan Mikulić na korak do zlata u parataekwondou

0
Foto: pixabay.com

Jedanaestog, pretposljednjeg dana Paraolimpijskih igara u Tokiju Splićanin Ivan Mikulić ušao je u finale u parataekwondou u kategoriji M44.

Nakon što je u konkurenciji preko 75 kilograma pobijedio Marokanca Ismailija s 28:11, bio je uvjerljiv i protiv Amerikanca Medella s 28:9.

U finalu će se u 14.15 boriti s predstavnikom Ruskog paraolimpijskog odbora ili Irana.

Ranije …

Hrvatski predstavnik u parataekwondou, Splićanin  Ivan Mikulić (26) izborio je plasman u polufinale Paraolimpijskih igara u Tokiju u kategoriji +75 kg.

Parataekwondo je prvi put uvršten u program Paraolimpijskih igara i mladi Splićanin ostat će zapamćen kao prvi hrvatski predstavnik u povijesti iz ovog sporta na POI-ju.

Mikulić, koji je postavljen za četvrtog nositelja, u prvom je kolu bio slobodan, a u četvrtfinalu je pobijedio Marokanca Rachida Ismailija Alaouija s uvjerljivih 28-11.

– Prva borba je prošla super. Teško je to reći, jer su svi došli spremni, ali očekivao sam pobjedu. Sada slijedi borba za finale protiv Amerikanca Evana Medella. S njim sam imao više borbi i tu smo negdje, ali nadam se da će borba završiti u moju korist, rekao je član splitskog Galeba Ivan Mikulić.