Splićanka Irena Orlović – poduzetnica godine!

0
Foto: www.harfa.hr

Vlasnica izdavačke kuće Harfa i kreatorica nagrađivane aplikacije Pametnica Irena Orlović, izabrana je za poduzetnicu godine. Vrijedno priznanje dodijeljeno joj je u kategoriji socijalnog poduzetništva, na nedavno održanom natječaju u organizaciji Udruge poslovnih žena Hrvatske Krug.
Osim materijalnih pokazatelja poslovne uspješnosti, u ovoj su se kategoriji osobito vrednovali i nematerijalni kriteriji, budući da je socijalno poduzetništvo područje s posebno izraženim etičkim i moralnim integritetom, čiji cilj nije isključivo stjecanje profita, već stvaranje dodatne društvene vrijednosti od koje će interes u konačnici imati cijela društvenu zajednica.

Kada sam prije 17 godina dobila svoju djevojčicu s teškoćama u razvoju, mislila sam da sam najnesretnija osoba na svijetu. Ali, brzo sam se pribrala i pokušala pronaći nešto dobro u cijeloj situaciji jer duboko vjerujem da se u svemu može pronaći nešto pozitivno. Kroz rad s njom uvidjela sam da u Hrvatskoj nedostaje literature i materijala za rad, ali i općenito svijesti o važnosti rane stimulacije mozga, istaknula je Orlović na preuzimanju nagrade. U tom je trenutku, kako je naglasila, odlučila osnovati tvrtku i pokrenuti prijevode knjiga. Poduzetništvo je zapravo cijelo to vrijeme bilo moj ispušni ventil. Kad god mi je bilo teško, crtala sam materijale za rad s djecom, ili tražila dobre knjige. Tako sam došla do brojnih saznanja i uvidjela da ih moram dijeliti dalje, a moja je životna misija postala osvijestiti u Hrvatskoj važnost rane stimulacije i poticanja emocionalnog i intelektualnog razvoja, pojasnila je poduzetnica.

Podsjetimo, Irena Orlović je vlasnica i urednica izdavačke kuće Harfa, čija je djelatnost izdavanje literature za poticanje ranog emocionalnog i intelektualnog razvoja djece. Uz to, autorica je nagrađivane web aplikacije Pametnica. Uz više od tisuću radnih materijala koje je samostalno kreirala i objavila, osmislila je i dva kompleta inovativnih igara za poticanje ranog intelektualnog razvoja. Trenerica je neuro-lingvističkog programiranja, a uz to pohađa studij psihologije i NLP psihoterapije.