Splićanki Leni Stojković svjetska bronca u taekwondou

0
Foto: PR

Članica splitskog Marjana Lena Stojković osvojila je brončano odličje na svjetskom prvenstvu u taekwondou u kategoriji do 44 kilograma.

Lena je do medalje stigla već prvog dana svjetskog juniorskog prvenstva koje se održava u Tunisu u Hammametu, a do postolja je upisala četiri uvjerljive pobjede uz čak tri prekida zbog bodovne nadmoći. U prvom kolu svladala je Argentinku Cali Milagros 13:4 da bi potom krenuo niz prekida. Reprezentativku Butana deklasirala je 31:2, Amerikanku Katie Smith 23:3 te Tunižanku Siwar Dhaoui 22:1.

U polufinalu je bolja od Lene bila reprezentativka Tajlanda Chutikan Jongkolrattanawattana rezultatom 7:13 čime je Lena ostala na brončanom odličju. Samo dva dana ranije Lena je imala i kvalifikacijski turnir za olimpijske igre mladih u Buenos Airesu na kojem je također osvojila brončano odličje plasiravši se na OI.

Ukupno je svjetska bronca Lene 49. medalja za splitski Marjan u 18 godina postojanja kluba koji iz godine u godinu dokazuje da Ana i Lucija Zaninović nisu bile slučaj već pravilo kvalitetnog rada.

Prvog dana natjecanja na tatami je izašla i Paula Antunović u kategoriji do 42 kilograma. U prvom kolu Paula je slavila protiv Filipinke Therese Gerianne Pineda 34:14, a u drugom ju je zaustavila Ruskinja Larisa Medvedeva 31:11. Inače, ovo je rekordno svjetsko prvenstvo sa čak 1000 natjecatelja iz 118 država.

 

LUCIJA DOMIĆ I LENA STOJKOVIĆ SE PLSAIRALE NA OLIMPIJSKE IGRE MLADIH

Novi veliki uspjeh za splitski Marjan u Tunisu na kvalifikacijama za olimpijske igre mladih. Od šest hrvatskih predstavnika koliko je nastupilo na kvalifikacijama troje ih se uspjelo plasirati na OI mladih i izboriti vize za Buenos Aires.

Lucija Domic plasirala se na olimpijske igre mladih koje ce se odrzati u dalekoj Argentini. Na kvalifikacijskom turniru u Tunisu Lucija je slavila protiv Portugalke Leonor Correia 22:2 i protiv Cipranke Erato Athanasiu 18:3. Nakon osiguranog plasmana Lucija je u  borbi za prestiz izgubila od Talijanke na zlatni bod. Lena Stojković je u kategoriji do 44 kilograma bila još bolja i plasman je izborila osvojenim brončanim odličjem nakon pobjeda protiv reprezentativki Srbije, Tajlanda i Italije 19:5, 11:2 i 17:16.

Pasko Bozic nije uspio izboriti vizu za Buenos Aires. Nakon pobjede u prvom kolu u drugom je zaustavljen od Ekvadorca Darlyna Padille 16:21.