Prepoznajete li vozača koji je pregazio prometnog policajca u Splitu? (FOTO)

0

Liječnici se bore za život mladog policajca kojeg je u ulici Domovinskog rata u Splitu automobilom udario vozač koji je pobjegao.

Novo

U Splitu 30. studenog 2022.g. oko 00,50 sati, u ulici Domovinskog rata, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa, 20-godišnji policijski službenik izdao je naredbu za zaustavljanja vozila, međutim za sada nepoznati vozač oglušio se na izdanu naredbu, ne zaustavljajući se, niti usporavajući, nastavio je vožnju i udario je vozilom u policijskog službenika, nakon čega se udaljio se s mjesta događaja.

Policijski službenik je odvezen na pružanje liječničke pomoći u bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne ozlijede i zadržan je u bolnici na daljnjem liječenu.

O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika. Na mjestu događaja je obavljen očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanja, te se poduizimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije kako bi se utvrdio identitet vozača.

Prema do sada utvrđenim činjenicama postoji sumnja da je u događaju sudjelovao vozač koji je upravljao crnim osobnim vozilom golf.

Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju.

 

Ranije

Splitska policija priopćila je da je u srijedu oko 00,50 sati, u ulici Domovinskog rata, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa, 20-godišnji policijski službenik izdao naredbu za zaustavljanja vozila, međutim za sada nepoznati vozač oglušio se na izdanu naredbu, ne zaustavljajući se, niti usporavajući, nastavio je vožnju i udario je vozilom u policijskog službenika, nakon čega se udaljio se s mjesta događaja.

Policijski službenik je odvezen na pružanje liječničke pomoći u bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne ozlijede i zadržan je u bolnici na daljnjem liječenu. O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika. Na mjestu događaja je obavljen očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanja.

Neslužbeno, policajac ima frakturu rebara te nagnječenje unutarnjih organa.