Split u Čačku čeka borba s Borcem

0
Foto: Radio Dalmacija

Split će u 9. kolu 2. ABA lige u 18 sati u Čačku igrati protiv Borca. Borac je u 8. kolu svladao Teodo u Tivtu, što Splićanima prije mjesec i pol nije uspjelo.

Pobjedom bi Split izjednačio učinak Borca, ušao u pozitivan skor (5-4) i primakao se vrhu ljestvice. Ali to će biti vrlo teško ostvariti.

Borac je momčad koja ima odlične bekove, jako su prodorni, kreativni, stvaraju puno otvorenih šuteva za tri poena i na to moramo obratiti pažnju. Šutiraju praktično isti broj trica kao i dvica. To im je jaka strana, naročito na domaćem parketu. Ispod koša su dobri, posebno s Balabanom, koji ima odličnu igru leđima i tu ćemo imati isto zahtjevan zadatak je ispred nas. Četvorke im šire reket i jako su dobri šuteri. Svjesni smo gdje otprilike pripadamo, mjesto nam je negdje u sredini tablice. Ova gostovanja pokušat ćemo moramo iskoristiti na najbolji način, da se kroz dobru igru pokušamo nametnuti, bez naročitog opterećenja. Ispred nas je zahtjevan tjedan, čeka nas puno vožnje autobusom, vraćamo se preko Zagreba i u pet dana radimo cijeli krug. Trebat će to fizički izdržati, a trebat će nam i malo sreće jer imamo dosta igrača koji imaju kronične probleme s leđima pa ćemo vidjeti kako će podnijeti put. Tri dana od Čačka do Zaboka dovoljna su za oporavak, trudit ćemo se da u obje utakmice damo svoj maksimum, izjavio je trener Splita Ivica Skelin.

Borac je vrlo nezgodna ekipa. Imaju dobru bekovsku liniju, isto tako i pod košem. Mora nam biti cilj zaustaviti njihovu leđnu igru i skok u napadu. U tome ćemo se morati dobro pomučiti. Očekujem da ćemo biti borbeni, da će svaki igrač dati sve od sebe. Mi visoki ćemo imati dosta posla, puno ćemo se morati namučiti da zaustavimo njihove centre. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako će biti i u Čačku, rekao je igrač Splita Mario Špaleta.