Split dobiva infrastrukturna ulaganja vrijedna 171 milijun kuna

0
Foto: pixabay.com

Na Sveučilištu u Splitu predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno s potpredsjednikom Vlade Tomislavom Medvedom, ministrom Olegom Butkovićem, ministricom regionalnog razvoja i EU fondova Natašom Tramišak, održao sastanak s predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije na temu daljnjih infrastrukturnih ulaganja na području županije.

Nakon sastanka potpisana su 3 ugovora u vrijednosti od 171 milijun kuna koji su od velikog značaja za cestovnu infrastrukturu Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Blaženko Boban u izjavi za medije osvrnuo se na značaj potpisanih ugovora: „Potpisali smo 3 ugovora za prometnu infrastrukturu; jedan se odnosi na nadvožnjak na Širini u Solinu, drugo najveće čvorište po frekventnosti u Hrvatskoj, sada će po završetku ovog projekta iz pravca Kaštela biti direktan spoj s cestom. Potpisali smo i ugovor za zapadnu rampu što je slijed i nastavak ovog nadvožnjaka za ulaz i na taj način rasteretit ćemo uvelike promet na toj dionici. Treći ugovor što smo potpisali odnosi se na Mravinačku rampu. Ono što je mene posebno obradovalo je to što se ministar Oleg Butković uz ovo osvrnuo na natječaj za tunel Kozjak koji ima višestruko značenje. Poznato je da smo mi na izlazu s autoceste u Vučevici potpisali ugovor za izgradnju trenažnog centra „Firespill za interventne jedinice u prvom redu za vatrogasce i druge. Također, vidljivo je na terenu da je tunelom sv. Ilija oživljen istočni dio Splitsko-dalmatinske županije u turističkom smislu, samo u posljednje 3 godine izgrađeno oko 170 apartmana i kuća za odmor i slično očekujemo izgradnjom tunela Kozjak za zapadni dio županije.“

Ministar Oleg Butković naglasio je da se radi o projektima dogovorenima na sjednici Vlade u Splitu u svibnju 2018. godine: “Potpis ovih ugovora označava konačan korak prema početku radova na projektima na kojima radimo s gradom i županijom. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u Splitu provodi cijeli niz projekata, posebno u pogledu cestovne infrastrukture i unapređenja javnog gradskog prometa budući da smo to prepoznali kao jedan od gorućih problema grada Splita. Čestitam svima koji su vrijedno radili na pripremi a sada nam je cilj što brža i kvalitetnija realizacija ugovorenih projekata.”