Split dočekuje najbolju momčad Druge ABA lige

0
Foto: RD

Split na Gripama u 19 sati dočekuje Sixt Primorsku, slovensku momčad koja je u Drugoj ABA ligi u 18 utakmica samo jednom poražena.

Bilo je to u 12. kolu u Nikšiću kad je Sutjeska slavila s 85:82. U Kopru je u 8. kolu Sixt Primorska svladala Split sa 78:69. U završne tri i pol minute slovenska je momčad ubacila 8, a Split nijedan poen nakon izjednačenja na 69:69.

Ne znamo još u kojem ćemo sastavu dočekati Sixt Primorsku. Veljačić je pod fibrom, Marčinkovića nećemo imati 3-4 tjedna što nam je veliki hendikep. Još radimo na dovođenju jednog pojačanja kojeg imamo pravo registrirati do petka. Primorska dolazi ovdje kao favorit. Sudeći po tome kako su sastavili ekipu i kako igraju, prvi su favorit za osvajanje Druge ABA lige. Bili smo dosta blizu u Kopru, imali smo napad za vodstvo dvije i pol minute prije kraja. Moramo igrati sa srcem, ako je moguće uključiti malo glavu. Ne dozvoliti njihovu premoć ispod koša što smo u Kopru solidno zatvorili. I pokušati obraniti naš koš na najbolji mogući način, rekao je trener Splita Vladimir Anzulović.

Oni imaju 12 igrača u rotaciji. Pojačani su s dva nova igrača na pozicijama 4 i 1. U prvom je planu kolektivna igra, Jurica Golemac je to dobro posložio. Ističe se njihova visoka linija – Jagodić-Kuridža, Čakarun i Marinković. Bilo bi dobro da je Ivan Perasović s nama. Imam sjajno mišljenje o Perasu, veliki je potencijal, ali je u drugom dijelu registriran za Universitas. Što se tiče ostalih mladih igrača, takva nam je situacija kroz cijelo prvenstvo da su neplanirano dobili puno minuta. Nitko to nije očekivao, pa ni ja sam. Nekad ih dobro koriste, nekad malo slabije, što je normalno za mlade igrače. Ne mogu reći da se ne trude. Ova utakmica će im donijeti po svemu sudeći nešto više minuta nego inače, dodao je Anzulović.

Osim Sparsa, gdje ja snosim odgovornost za visoki poraz jer sam u posljednjoj četvrtini ostavio glavne igrače na klupi da ih sačuvam, ne znam je li nas itko razbio. Možda donekle Cedevita na Gripama. Nećemo se predati sigurno. Niti sam ja takav, pa i da igram s pet juniora. Ali moramo biti realni i reći da je stanje teško. Nadam se da će se uskoro poboljšati, zaključio je Anzulović.