Split: Građani protiv hotela u Varošu

0
Foto: Radio Dalmacija

U splitskom Varošu okupilo se 30-ak građana, koji se protive gradnji hotela u centru zelenog staroga dijela grada.

Jedna od prosvjednica Svjetlana Dalić ističe kako bi se hotel trebao graditi na jedinoj zelenoj površini u tom dijelu grada, odnosno još jedinom preostalom mjestu na kojem se djeca mogu igrati.

Jedino mjesto koje uopće diše u ovoj varoši, sve je u kamenu, u betonu, pa je li treba još to, pita se Dalić.

Imamo posve opravdane razloge da sumnjamo da se tu radi o velikim stvarima. Postavljamo pitanja kako je uopće došlo do tih dozvola, kako je došlo do uknjižbe terena, tko stoji iza toga, kaže Dalić, tražeći od mjerodavnih instituacija da im daju odgovore na ta pitanja.

Investitorica Marijana Ribičić Luetić, vlasnica tvrtke Expletus, nam je rekla kako je riječ o privatnoj parceli na kojoj neće više biti parkiralište. “Po GUP-u to je građevna parcela. Međaši nemaju ništa protiv gradnje i drago im je što tu neće biti parking. Osobe koje se žale nisu susjedi koji imaju pravni interes. Peticija koju su pisali je nakaradna i smiješna. Jedno prezentiraju u javnosti, a drugo traže. Po glavnom projektu tu je predviđen hotel, ali na 90 kvadratnih metara a parcela ima 273 metra kvadratna. U prizemlju bi trebao biti lijepi vrt s tri do četiri drvena stola. Svi građani su dobrodošli, ali parkinga tu neće biti.”