Split na Gripama sa Škrljevom

0

U petak su na programu tri utakmice 11. kola Premijer lige košarkaša: u 16.30 Vrijednosnice Osijek-Zadar, u 18.00 Šibenik-Alkar, te u 18.10 Split-Škrljevo.

Samo 48 sati nakon što su nadigrali Lovćen, košarkaši Splita opet će igrati na Gripama. Škrljevo je na četvrtom mjestu sa 7 pobjeda i tri poraza, dok je Split s pet pobjeda i četiri poraza trenutno šesti.

Očekuje nas teška utakmica iz više razloga. Prije svega jer smo imali manje od 48 sati između dvije utakmice, bez obzira što smo protiv Lovćena dobro rasporedili minutažu postojat će određeni zamor. Također, opet nećemo biti kompletni, Mate Kalajžić neće nastupiti. Škrljevo je dobra, atletična ekipa koja ima izuzetno puno dobrih šutera. Kad kontroliraju ritam utakmice, kad uđu u dobru seriju šuteva u stanju su svakoga pobijediti. Protiv bilo koga da igramo na Gripama mi smo određeni favoriti i ulazimo u utakmicu sa željom da pobijedimo, pa će tako biti i večeras. Moramo zaustaviti njihov šut za tri poena, dobro kontrolirati skok, dok u napadu moramo biti pametni, izvlačiti njihove visoke igrače, probijati ih na picku i tražiti dosta otvorenih situacija za šut, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Splita Ivica Skelin.