Split: Humanitarni koncert na Rivi za malu Lucu

0

Na glavnoj pozornici splitske Rive popodne s početkom u 16 sati organizira se humanitarni koncert za malu Lucu Živković petogodišnju djevojčicu iz Trogira koju je pogodila teška bolest zloćudnog tumora na mozgu. Prije otprilike mjesec dana, Luce je imala cerebralne napadaje, nakon čega je utvrđeno da boluje od iznimno rijetke i agresivne vrste tumora.

Nakon hitne operacije u Zagrebu, Lucinim roditeljima preporučeno je da nastave daljnje liječenje u specijalnoj bolnici u Torontu, u kojoj je moguće dobiti spasonosnu terapiju, koju u Hrvatskoj, zbog iznimne rijetkosti, te slabim saznanjima o toj vrsti tumora, jednostavno nije moguće dobiti. Zbog iznimnih troškova putovanja, smještaja i liječenja u inozemstvu, pokrenuta je humanitarna akcija “Kap Pomoći Za Rijeku Života” udruge Kolajna iz Tribunja, koja je i organizator današnjeg koncerta, kao i mnogih drugih humanitarnih događaja za malu Lucu. Na koncertu će nastupiti Alen Nižetić, klapa Sveti Florijan, te drugi gosti iznenađenja – kazala nam je predsjednica Udruge Ksenija Mandarić:

{mp3}Reportaze/mala_luce_ksenija1{/mp3}

Na Rivi će biti i mali magarčić na kojemu će se djeca moći fotografirati uz donaciju od 10 kuna.
Uspostavljen je i humanitarni SMS broj 647 647, tekst poruke Luce5 (cijena 4.96 kn).
Na Facebook stranici “Pomozimo malenoj Luciji”, mogu se naći detaljni podaci o Luci i njenoj bolesti, članke iz internetskih medijskih portala diljem Hrvatske koji su prenijeli vijest, brojne poruke i slike podrške dobrih ljudi diljem Hrvatske, te bankovni računi na koje moguće uplatiti prijeko potrebne donacije. Do sada je prikupljeno 480 tisuća kuna kazala nam je gđa.Mandarić, te najavila nove akcije:

{mp3}Reportaze/mala_luce_ksenija2{/mp3}