Split i Alkar igraju dalmatinski derbi na Gripama

0
Foto: Ivica Čavka / KK Split

Split i Alkar u 19 sati na Gripama igraju drugi dalmatinski derbi 11. kola HT Premijer lige košarkaša. Zadar je još u utorak nadigrao Šibenik s 94:72.

Iza nas je teško gostovanje u Vršcu što se tiče puta i same utakmice koja je završila uspješno. Alkar je kvalitetna ekipa na hrvatskom nivou. Klub je napravio iskorak u organizacijskom i timskom smislu. Neće biti lako. Iza nas je serija dosta teških utakmica. Ali nakon „crne rupe” u koju smo bili upali, izvadili smo se i sad smo u pozitivnom ritmu. Učinit ćemo sve da tako i nastavimo. Treba nam preslika utakmice u Vršcu, s pravim pristupom i energijom od prve minute, da se zna tko što radi i onda neće biti problema, izjavio je pomoćni trener Splita Ante Marović.

Alkar nikad ne smiješ potcijeniti. Tamo ima nekoliko igrača koji su Sinjani, ali su igrali kod nas. Znate što nam je Markulin lani napravio u dresu Osijeka. Predobro poznajemo Kanaeta i njegovu kvalitetu da može uhvatiti desetak lopti u napadu, u zadnje vrijeme može i pogoditi. Gabrijel Marić je naš junior i sigurno će biti motiviran da pruži najviše što može. Tu je i mladi Žaper, Josip Boban je također bio kraće vrijeme s nama. Individualne karakteristike igrača Alkara moramo svesti na minimum. Alkar će biti napaljen, ali mi moramo potvrditi svoju kvalitetu, dodao je Marović.

Imamo velikih problema. Kapetan Modrić, Svalina, Kanaet i Vučić su nam stožerni igrači, a ne znam hoće li itko od njih biti spreman. Split je odlična ekipa, jednako uspješna na dva fronta. Bilo bi nam jako teško i da smo kompletni. Naravno, ne idemo u Split s bijelom zastavom. Odigrat ćemo najbolje što možemo u ovom sastavu. Volio bih da bude dobra atmosfera i da odigramo dobru utakmicu, rekao je za Radio Dalmaciju trener Alkara Srđan Helbich.