Split i Cibona na Gripama otvaraju polufinalnu seriju

0

Na Gripe u prvoj polufinalnoj utakmici HT Premijer lige stiže Cibona. Igra se na dvije pobjede, a “Žuti” imaju prednost domaćeg terena. Split ove sezone ima skor s Cibonom 5:0, ali svi na Gripama su svjesni da je to samo psihološka prednost. Polufinalna serija nosi sasvim drugačije izazove.

Tih 5:0 u ovom trenutku ništa ne znači. Kad krene utakmica nećemo zbog toga imati prednosti, niti će Cibona biti u minusu. Na nama je da odradimo male stvari kako bismo došli do pobjede. Poznajemo se dobro, odlučivat će finese, mali detalji i individualna inspiracija određenog igrača. Nadam se da će to biti na našoj strani. Naš moto je nema izgovora, i ne tražimo ga. Na nama je da odigramo jako, muški. Faza je sezone gdje umor ne smije postojati, kazao je trener Splita Mile Karakaš.
Svaka utakmica s njima je tvrda, bez obzira na to što je 5:0 za nas oni dolaze pobijediti. Krenuti ćemo kao da nikada nismo igrali s njima, kao da idemo u rat. Borit ćemo se do posljednje sekunde. Morat ćemo kontrolirati reket i Ciboninu tranziciju, biti taktički pametni. Imamo kvalitetu, to smo puno puta pokazali ove sezone. Smatram da smo kvalitetnija momčad i da ćemo pobijediti, najavio je razigravač Splita Sani Čampara.