Split i Zadar pokušavaju produžiti sezonu

0
Foto: Facebook

Cibona u 17.45 dočekuje Split, a Zadar u 19 sati Cedevitu. Zagrebački klubovi su na korak od šestog uzastopnog međusobnog finala prvenstva Hrvatske. Dalmatinci se nadaju da će produžiti polufinalnu seriju barem do srijede.

Tijesne pobjede Zagrepčana u prvim i vrlo uvjerljive u drugim utakmicama zajednički su nazivnik oba polufinalna para košarkaškog prvenstva Hrvatske. I u treće utakmice Cibona i Cedevita ulaze s epitetom favorita.

Šanse još imamo jer je serija pomaknuta do tko prije tri. Neće biti lako jer smo dvije utakmice u zaostatku, ali dok se igra uvijek postoji šansa. Nadam se da ćemo korigirati stvari koje su nam u Splitu manjkale. Razgovarali smo, nema glave dole, treba tražiti šansu da se vratimo u Split. Naravno da se nadam i naravno da vjerujem. Nije lako kad imaš 0:2 i Cibonu protiv sebe, ali vjera postoji. Moji momci imaju kvalitetu, pokazali su je puno puta i vjerujem da će to napraviti i sada. Treba nam 40 minuta teškog rada. Svatko od nas želi pobijediti, ali nešto se pita i protivnika. Mi moramo biti koncentrirani na naše zadatke, rekao je trener Splita Ante Grgurević.

Igračima uvijek kažem što mislim i osjećam, a ne ono što bi htjeli čuti. Možda bi u tom trenutku to bilo bolje, ali to je kratkoročno. Uspostavili smo odnos poštovanja da mi vjeruju u ono što im kažem. Ne vjerujem u senzacionalne izjave. Ponosan sam što ih vodim, pokazali su u ovom periodu karakter i da se znaju boriti. Nisam od osoba koje nakon jedne utakmice upadaju u euforiju ili padaju u žalost. Stojim iza ovih igrača i opet bih ih izabrao. Plakanja nema, mi smo jedna od četiri ekipe koje se bore za naslov i tako ćemo se ponašati u Zagrebu. Moramo držati koncentraciju i glavu unutra i raditi minutu po minutu. Svaku obranu i svaki napad. Polako graditi ono što želimo i na kraju vidjeti gdje smo. Ako izborimo četvrtu utakmicu, nitko sretniji od nas. Ali za to će se trebati dobro pomučiti. Oni godinama igraju ABA ligu, imaju čvrstinu i intenzitet. To i nama treba jer se želimo ravnopravno s njima nositi, dodao je Grgurević.

Jedino što možemo očekivati je da pred domaćom publikom skupimo glave nakon teškog poraza u Zagrebu i suprotstavimo se protivniku koji je dokazao višu kvalitetu od nas. Prikazali smo se u dva svjetla. U prvoj utakmici smo borbenošću i dobrim defanzivnim pristupom došli u priliku okrenuti utakmicu u našu korist. U Zagrebu smo bili letargični i pustili protivniku totalnu dominaciju. To je nedopustivo. Na svom parketu moramo izaći na teren na najbolji mogući način, agresivnošću i velikom motiviranošću pokušati pobijediti. Nebrojeno puta smo ove sezone pokazivali dva lica. Nakon teških poraza momčad bi se mobilizirala i odgovorila na pravi način. Vjerujem da će tako biti i ovaj put, poručio je trener Zadra Ante Nazor.