Split ide i po četvrtu pobjedu

0
Foto: RD

Split nakon pobjeda protiv Vršca na Gripama, Dynamica u Beogradu i Hermes Analitice u Zagrebu dočekuje u 19 sati Rogašku u 3. kolu Druge ABA lige.

Nakon dobro odrađenog putovanja u Beograd i Zagreb nemamo vremena za opuštanje i zadovoljstvo. Dolazi Rogaška, koju je lani jedna pobjeda dijelila od plasmana na Final Four. Pobijedili su Zrinjski, a prije toga promašili šut za pobjedu protiv Lovćena u Crnoj Gori. To je iskusna ekipa koju vodi moj dobri kolega i iskusni lisac Damjan Novaković. Bez uvijanja, oni ovdje dolaze po pobjedu. Znamo što nas čeka, ali ni njima neće biti lako s nama. Pozivam i publiku, trebat će nam njihova pomoć. Ulazimo u sve teže utakmice, ako dobijemo impuls s tribina kakav smo već imali protiv Vršca i uz naš trud nadam se još boljim igrama, izjavio je trener Splita Vladimir Anzulović.

Hvala Upravi na mogućnosti da nakon Beograda ostanemo u Zagrebu i izbjegnemo dupli put. Ostvarili smo dvije pobjede, odmorili smo se koliko smo mogli. Jedino Gabrić ima manjih problema, on nam je jako bitan igrač, a do zadnjeg trena nećemo znati može li nam pomoći protiv Rogaške. Zadovoljan sam s nekim stvarima, a neke bi mogle biti i bolje. Nakon Hermes Analitice smo se okrenuli Rogaškoj, a tek nakon Rogaške ćemo razmišljati o nedjeljnom dvoboju s Cedevitom. Dobio sam dobro pripremljenu momčad, Ivica Skelin je ovdje radio dobar posao. Ali ove sezone moramo pokušati dohvatiti koju pobjedu više. Znamo naš cilj, nećemo ga korigirati, dodao je Anzulović.

Rogaška je dobar kolektiv. Puno stvari kreće od Rashuna Davisa, Amerikanca koji je motor ekipe. Razigrava, a ujedno je najbolji strijelac. On i Miha Vašl drže vanjsku liniju, pod košem su im Obrad Tomić i Marko Pajić. Izgubili su dva bitna igrača, ali su doveli tri nova i imaju ambiciju ponoviti lanjski uspjeh kad su bili peti u Drugoj ABA ligi. Nadam se da ćemo borbenošću i požrtvovanjem privući publiku i doći do pobjeda koje su dodatni mamac za gledatelje. Naša je obaveza da damo sve od sebe, a pobjeda protiv Rogaške bi bila najbolja nagrada igračima za njihov trud, zaključio je Anzulović.