Split: Javna tribina s kandidatima za gradonačelnika/cu Splita

0
Foto: pixabay.com

Udruga Kurs i Platforma Doma mladih organiziraju javnu tribinu s kandidatima za gradonačelnika/gradonačelnicu grada Splita s temom ‘Kuda ide splitska kultura?’. Tribina će se održati u utorak, 11. travnja s početkom u 18 sati u Galeriji umjetnina Split (Kralja Tomislava 15).
Danas se kulturna scena suočava s nizom izazova, a nedostatak financijske podrške, nedovoljno ulaganje u infrastrukturu, manjak publike, nedovršena kulturna strategija, pitanje tržišnog potencijala i ekonomske isplativosti kulture te odnos kulture i turizma samo su neka od njih. Što je s ulogom kulture u obrazovanju mladih? Koliko je kultura relevantna u društvenom i političkom životu grada Splita?
U dijalogu s kandidatima, ali i zainteresiranim dionicima kulturne scene i građanima pokušat će rasvijetliti poziciju kulture u političkim programima kandidatkinja i kandidata.

Na početku tribine svaki od kandidata predstavit će u 3 minute svoj program za kulturu nakon čega će im biti postavljena pitanja.

Poziv je upućen svim kandidatims/kandidatkinjama, a sudjelovanje su potvrdili: Ivo Baldasar (Splitska stranka), Aida Batarelo (SDP), Mirna Kovačić (HSS), Andro Krstulović Opara (HDZ), Dragan Markovina (Nova ljevica), Robert Pauletić (Most), Marijana Puljak (Pametno), Marin Spetić umjesto Gorana Jugovića (Nezavisna lista Dišpet).

Moderatorica: Blanka Čop, koordinatorica Platforme Doma mladih.
Predviđeno trajanje tribine je dva sata, a nakon tribine u caffe baru Galerija održat će se ”Party za kulturu”, koji će voditi Damir Duplančić (Dj Dupli) autor kultne emisije na Radio Dalmaciji i istoimene knjige ”Izgubljena generacija”.