Split kontra Hajduka

0
Foto: RNK Split

Posljednju utakmicu 21.kola Prve hrvatske nogometne lige u 17.00 sati će na Parku mladeži igrati gradski rivali Split i Hajduk.

Uoči ovog kola Hajduk je na četvrtom mjesto dok su “Crveni” u teškoj borbi za ostanak zajedno s vinkovačkom Cibalijom, koja je jučer remizitala s Interom. Objektivno bodovi su potrebniji Splitu,ali Hajduk sasvim sigurno neće kalkulirati i tražiti će sva tri boda na otvaranju proljetnog dijela sezone.

“Pripremali smo se mjesec i pol dana za ovaj meč, ovo je derbi, najvažnije je da je momčad spremna pobijediti. Respektiramo Split, ali tražimo pobjedu. Split sam gledao u različitim izdanjima, imaju novog trenera. Oni imaju defanzivnu orijentaciju s dobrom tranzicijom. Izgubili su važnog igrača u njihovoj koncepciji, desnog bočnog igrača Jurendića”, kazao je trener Hajduka Joan Carrillo.

“Optimistični smo, imamo realne šanse ostvariti dobar rezultat protiv Hajduka. Optimizam zasnivamo na radu i entuzijazmu igrača koji se zalažu i upijaju što želim. Spremni su odraditi utakmicu maksimalno profesionalno i s velikim zalaganjem. Igrat ćemo napadački, ali ne idemo na harakiri. Znamo kvalitetu protivnika. Nećemo igrati kako odgovara protivniku nego u svom stilu koji odgovara našoj kvaliteti i mogućnostima. Nadamo se pobjedi, ali ne bih bio nezadovoljan s remijem. Ni poraz nije smak svijeta. Ima još puno kola do kraja”. Izjavio je novi trener Splita Bruno Akrapović.

Pravdu u srazu Splita i Hajduka dijelit će Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, pomoćnici su mu Vedran Đurak iz Stupna te Davor Kožarec iz Domaslovca, dok je četvrti sudac Goran Gabrilo iz Splita.Delegat susreta je Lino Voša iz Vodnjana, a kontrolor suđenja Dragutin Poljak iz Zagreba.