Split lako svladao Dubravu

0
Foto: KK Split/Ivica Čavka

Split je s 93:71 (28:16, 26:15, 19:15, 20:25) svladao Dubravu Furnir u 17. kolu HT Premijer lige.

Od početka su “Žuti” opravdali ulogu favorita. Dvoboj protiv Dubrave trener Ivica Skelin je iskoristio kako bi dao minutažu svim igračima. I svi su se upisali u strijelce.

S posebnom pozornošću pratio se Pavle Marčinković, koji se na parket vratio nakon pet tjedana, za 15 minuta u igri ubacio je 8 poena, imao 7 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Prvi strijelac kod Splita bio je stabilni Tomislav Gabrić sa 16 poena.

Rano smo ostvarili komfornu prednost. Ušli smo u utakmicu maksimalno koncentrirani. Svi igrači su dobili minute, bilo je posebno važno da i Marčinković odigra nakon pauze od pet tjedana. Utakmica je ispunila svrhu, rekao je Skelin.

Split je igrao u sastavu Perković 13, Washington 5, Rebić 4, Kedžo 2, Gabrić 16, Runjić 3, Marčinković 8, Bajo 10, Kovačević 6, Vrgoč 11, Morris 9, Vranković 6. Kod Dubrave je Chris Hortman ubacio 19 poena uz 8 skokova i 4 asistencije.

Čestitam Splitu koji je apsolutno dominirao od početka utakmice. Zadovoljan sam obranom pet na pet, ali ne može me zadovoljiti postotak šuta za tri od 13 posto. To nam se događa već drugu utakmicu, s takvim postotkom ne možeš ništa tražiti u utakmici protiv momčadi kakva je Split, kazao je trener Dubrave Vladimir Krstić.