Split na Gripama dočekuje Bosco

0
Foto: Ivica Čavka / KK Split

U 16. kolu HT Premijer lige košarkaša na Gripama se u 19 sati sastaju Split i Bosco. Mali dalmatinski derbi igrat će u Sinju u 17.30 Alkar i Šibenik.

Pobjednik dvoboja u Sinju će biti korak bliže ostanku. Utakmica u Gradskoj sportskoj dvorani Ivica Glavan Ićo imat će i humanitarni karakter. Prikupljat će se donacije za bivšeg igrača Alkara Ivana Omrčena koji je obolio od leukemije.

Split nakon poraza u srazu sa Zrinjskim i ispuštenih 20 poena prednosti dočekuje Bosco koji ima samo jednu pobjedu.

Utakmica nam je bitna kao i svaka. Fokus je više na nas nego na protivnika. Moramo isključivo raditi na nekim stvarima unutar naše momčadi. Vidim prostor za napredak u nekim stvarima i tome ću težiti. Neću otkrivati o kojim se stvarima radi. Nadam se da će Kalajžić i Marčinković moći nastupiti. Ne slažem se s tezom o nesretnim porazima. Ako si pustio nekoga da šutira, ako nisi skočio, ako nisi pogodio zadnji šut, to je stvar želje, sposobnosti i koncentracije. Nitko nam nije branio da pobijedimo, nismo uspjeli, sad moramo, kazao je novi trener Splita Ante Grgurević.

Svaki sportaš i svaka momčad unutar jedne sezone ima oscilacije. Igrači imaju određeni kvalitet koji treba manifestirati na terenu. Ta prezentacija je usko povezana sa samopouzdanjem. Manjak samopouzdanja, koncentracije i čistih stvari dovodi do toga da igrač na terenu često ne pokaže ono što može. To sve treba povezati, oporaviti, naći optimalan način da napravimo iskorak. Prvenstveno mislim na psihološki dio, dodao je Grgurević.

Poraz je dio sporta, nije dobro ako se previše na njega osvrćeš. To znači da nisi za vrhunski sport. Imali smo lijepu prednost protiv protivnika koji je nemjerljivo iskusniji od nas. Nismo znali utakmicu privesti kraju, nadam se da ćemo naučiti nešto što će nam omogućiti sigurniju završnicu. Bosco je zadnji na tablici, ali i da je prvi moramo samo raditi na sebi. Nismo ni mi u optimalnom stanju, ne smijemo razmišljati o tome da oni imaju samo jednu pobjedu. Protivnika respektiramo, imaju par igrača koji znaju igrati košarku. Igraju čvrsto i intenzivno. Neće nitko doći i reći – evo, uzmite nam bodove. Borit će se i Bosco za bodove, što je dobro i za nas. Jer ako budemo pravi, to ćemo iskoristiti da mi budemo bolji. Na terenu nema priče, ili jesi ili nisi, zaključio je Grgurević.