Split: Na Pričiginu danas sve u znaku repera

0
Foto: Pričigin/Siniša Sunara

Nastavlja se i dans jubilarni 10-ti splitski Pričigin, koji donosi niz zanimljivih pripovjedača potvrdila je za naš radio Vikoria Šižgorić Zorić.

Gosti su kazala nam je: Vojko Vrućina i Ivo Sivo (“Dječaci”); Scriptor, Jantar i Kali (“Oni”), Žuvi i Phlagma (beatbox). Potaknuti izvrsnim reakcijama na reperski program prije nekoliko godina, odlučilu su kažu za deseti rođendan opet pozvati Sašu Antića (TBF) i njegove goste.

Program počinje u 19:30 u amfiteatru Doma mladih, a za sve one koji nisu u prilici uživo pratiti program, HRT3 prenosi cijelo događanje. U kavani hotela Bellevue okupiti će se Nikolići na večeri romskih priča. Sudionici Željko Nikolić, Stanoja Nikolić, Dragan Nikolić i Drago Nikolić će pričati na temu “Poso-kuća, kuća-poso…“. Po prvi puta na Pričiginu će se u ulozi moderatora naći Nebojša Lujanović.

U kavani Semafor cijeli se dan odvija tradicionalna Burza pročitanih knjiga pod motom Knjige na vagu, knjige na metre” – koliko knjiga donesete, najviše toliko možete i odnijeti. Sve knjige koje preostanu na štandu ove ćemo godine donirati romskoj knjižnici “Kalje alu Bajaš – Romski put” iz Kutine. Na sve programe festivala, podsjećamo, ulaz je slobodan.

Na upita da komentiraju događaj s Antom Tomićem, koji je sinoć napadnut, Šižgorić Zorić nam je rekla kako se to dogodilo nakon Pričigina, da sam Tomić nije želio komentirati te kako Pričigin za sada nema službeni stav o tome.