Split nakon “porcije” u Makarskoj dočekuje Futsal Dinamo

0
Foto: Radio Dalmacija

Split i Futsal Dinamo u 19.30 na Gripama igraju najzanimljiviju utakmicu 5. kola Hrvatske malonogometne lige. I jedni i drugi imaju samo po jednu pobjedu na kontu.

Split je, doduše, uz Brod 035 nadigrao i Alumnus, ali je za “zelenim stolom” ostao bez ta tri boda. Uz tijesan poraz od Universitasa na Gripama, teško je stradao u Makarskoj kod Novog Vremena Apfel (1:6). Dinamo je u Zagrebu odigrao 3:3 s Brodom 035, pa u Makarskoj izgubio s 1:4, s Crnicom ostao 2:2 i onda preokretom u posljednjih pet minuta svladao gradskog rivala Uspinjaču Gimka s 4:2.

U momčadi vlada dobro raspoloženje. Trenirali smo dobro iako su nam reprezentativci Luketin, Suton i Sekulić bili s reprezentacijom u Izraelu. Zdravi smo, kompletni i nadam se dobroj utakmici. Ni Dinamo nije startao prema očekivanju. Nedostaje im bodova, ali to je jako kvalitetna ekipa koja će se tijekom prvenstva približiti vrhu i kandidirati za naslov prvaka. U Makarskoj smo radili katastrofalne greške, moramo to ispraviti. Dinamo je iskusna momčad, imaju Đulvata, Penavu, Grcića koji je igrao za Split proteklih sezona. Ali nije uvijek iskustvo presudno, ponekad mladost uspije to nadvladati. Samo ime Dinamo u Splitu uvijek znači neki derbi, rivalitet. Pozivam gledatelje da dođu podržati našu mladu momčad, poručio je u eteru Radio Dalmacije trener Splita Alen Delpont.

U petak još igraju Square-Brod 035 (Dubrovnik, 19.00), Vrgorac-Universitas (Vrgorac, 19.15) i Osijek Kelme-Novo Vrijeme Apfel (Osijek, 20.00). U nedjelju će se u Zagrebu sastati Uspinjača Gimka i Crnica.