Split: Nove prostorije Zavoda za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju

0
Foto: Nikola Vililić Cropix

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić otvorio je nove prostorije Zavoda za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju u Splitu, u Ulici Ruđera Boškovića. Dogodilo se to godinu dana nakon što su se Splićani okupljeni u inicijativu ‘Za pristupačno vještačenje’ pobunili zbog nepristupačnosti splitske podružnice Zavoda koja je bila na Dražancu. ‘ Prije nekoliko dana, 5. svibnja, je stupio je na snagu Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i profesionalnom vještačenje i njime će Centri za profesionalnu rehabilitaciju u Splitu, Rijeci i Osijeku od 1. siječnja 2019. potpasti pod državno financiranje. Sredstva koja se skupljaju od kvota za zapošljavanje osoba s invaliditetom će se iskoristiti za jačanje Centara, a cilj nam je maksimalno integrirati osobe s invaliditetom na tržište rada’ rekao je Pavić.

Dodajmo kako je, dan uoči svečanog otvaranja prostorija,  vandali oštetili lift koji dodatno olakšava pristup prostorijama osobama u invalidskim kolicima. U obnovu i opremanje oko tisuću kvadrata na Splitu 3 uloženo je sedam milijuna kuna.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara poručio je da se nada kako će ovaj prostor postati mjesto odakle će se po Splitu razlijevati dobrota, solidarnost, požrtvovnost i poniznost.