Split-Novo Vrijeme Apfel, repriza finala na Gripama!

0
Foto: Radio Dalmacija

Lanjski finalisti Split i Novo Vrijeme Apfel odigrat će u 20 sati na Gripama derbi 15. kola Hrvatske malonogometne lige. Razgovarali smo s oba trenera.

Tablica ne vara, uloga favorita je na strani gostiju iz Makarske. Ali igramo na domaćem terenu i napravit ćemo sve što je u našoj moći da ostvarimo pobjedu. Imamo problema s vratarima, ozlijeđeni su i Luketin i Čizmić. Branit će Pavlović koji dobro radi na treninzima i ne sumnjam u njegov dobar nastup. Dosta smo mlada ekipa pa veliku pomoć očekujem od iskusnijih Sutona, Marinovića, Ćorluke i Marića. Oni bi trebali dati vjetar u leđa mladićima koji su svakim danom sve bolji, rekao je za Radio Dalmaciju trener Splita Marinko Mavrović.

Gledali smo Makarane u srijedu u Omišu. Stizali su rezultat i tijesno prošli dalje u Kupu. Ali ovo je sasvim druga utakmica, nisu se toliko potrošili da bismo mogli računati na njihov umor. Uostalom, iza nas je putovanje u Slavonski Brod i Garešnicu. Svi imamo svoje probleme, ali kad je derbi to sve pada u vodu. I jedna i druga strana će dati svoj maksimum. Novo Vrijeme Apfel je jako dobro ogranizirana ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Bit će izuzetno teško. Jedan od uvjeta za pozitivan rezultat je svesti na minimum greške u zadnjoj liniji. Mi nismo ekipa koja će se braniti ili čuvati rezultat. Želimo izaći otvorenog garda i dati sve od sebe, pa neka pobijedi bolji, dodao je Mavrović.

Split i Novo Vrijeme Apfel uvijek igraju zanimljive utakmice. Velika je bodovna razlika na našoj strani, ali to ništa ne znači. Najbolji hrvatski igrač Dario Marinović pojačao je Split. Bit će to pravi derbi gdje se pobjednik neće znati do samog kraja. Mi ćemo igrati našu igru, visoki presing. Borit ćemo se za svaku loptu, pokušati oduzeti posjed Splitu koji gaji tu igru sa Sutonom i Marinovićem. Uzimamo ulogu favorita na sebe. Pobjeda nam treba s obzirom na raspored. Uskoro nas čekaju utakmice protiv Squarea i Vrgorca pa bi nam bodovi s Gripa puno značili. Naših je navijača bilo dosta u Omišu, najavili su i večeras dolazak u velikom broju. Bit će naš šesti igrač, kao i uvijek, a nastojat ćemo im se odužiti novom pobjedom, izjavio nam je trener Makarana Teo Strunje.