Split: Obilježen Dan Medicinskog fakulteta

0
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Svečanom sjednicom obilježen je Dan Medicinskog fakulteta u Splitu, a tom je prilikom otvoren i novi restoran u sklopu fakulteta.

Medicinski fakultet u Splitu jedna je prestižna institucija u medicinskom obrazovanju u Hrvatskoj. No, osim Studija medicine treba istaknuti da imamo i Studij dentalne medicine i Studij farmacije i sve to zajedno čini biomedicinski ogranak Sveučilišta u Splitu, kazao je dekan Zoran Đogaš. Dodao je kako je puno planova, ali da bi velika stvar bila i da samo nastave ići ovim uzlaznim putem. No, prije svega potrebna nam je kadrovska ekipiranost, istakuno je Đogaš, jer su ljudi na ovom fakultetu zaista zaposleni, puno rade, stvaraju i proizvode, ne samo nastave, nego i znanosti, jer smo i u znanstvenim postignućima vrlo prepoznatljivi. Pohvalio se da je Medicinski fakultet u Splitu po glavi znanstvenika najproduktivnija znanstvena institucija u Republici Hrvatskoj.

Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović kazao je kako je medicina u Splitu u kratkom roku postigla da se izvode tri studijska programa te studij na engleskom jeziku. Mi smo u kratkom roku proizveli kadar, koji su nakon toga postali vrlo uspješni dekani, to znači da smo u startu izvodili vrhunsku nastavu, da smo birali dobre nastavnike i da ti nastavnici sada vode fakultet. Ovdje je prisutna jedna vrlo uspješna internacionalizacija, gdje će se prvi put u povijesti hrvatske edukacije jedan naš studijski program izvoditi dijelom i u Njemačkoj, dakle mi izvozimo kompletnu nastavu u sjevernu Bavarsku, kazao je Šimunović.