Split: Od danas guštajte u librima!

0
Foto: pixabay.com

Od danas do nedjelje Split postaje središte knjiga. Preko 100 hrvatskih nakladnika i 10 tisuća naslova naći će se na najvećem dalmatinskom sajmu i festivalu knjige koji se treći put održava u Splitu. Sajam se otvara u podne na splitskim Gripama!

Mediteranski festival knjige ove godine ima 65 programskih aktivnosti. To su  promocije najnovijih hitova u domaćem književnom svijetu, panel rasprave o aktualnim temama i bogat večernji kulturno-zabavni program.

Tijekom pet dana trajanja, MFK nudi i bogat festivalski program koji će se, kao i do sada, održavati na četiri pozornice – promocije knjiga u velikoj dvorani, panel diskusije u tzv. Bookvariju, dječje radionice u Malom Bookvariju te večernji Offprogram u Cukarinu Gripe.

MFK program promocije knjiga i susreta s autorima donosi i brojne novitete kao što je Proslava Damira Karakaša, Mlada misa Vedrana Kukavice, Trideset deveti maj Marka Tomaša, Sve, samo ne romantika Marka Podruga, biografiju grupe Elementa… ali i jednu od najvećih zanimljivosti – 100-tu knjigu Pavla Pavličića, Bakrene sove.

Dječji program ove godine nudi još i više aktivnosti nego ikad do sada i to sve besplatno.

Djeca i mladi moći će uživati u stvaranju priča s autoricom “Hirovite Mare i Brbljave Are” Tatjanom Pokrajac-Papucci, ali i u u robotici, izradi stripa, kreativnom pripovijedanju Jasmine Žiljak iz udruge KRIES kao i mnogim promocijama dječje književnosti. Za radionice su potrebne prethodne rezervacije na mfk@mfk.hr .

Glavni ulaz na Mediteranski festival knjige je kroz službeni ulaz u ŠC Gripe, Osječka 11 – istok, a za OSOBE S INVALIDITETOM osigurana je rampa za lakši pristup dvorani. Ista je postavljena na bočnom ulazu (kolni ulaz u garaže). Svi zainteresirani za pomoć oko pristupa, slobodni su javiti se Organizatoru.