Split u Osijeku traži polufinale

0
Foto: RD

U drugim utakmicama četvrtfinala doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske sastaju se u 17 sati Cedevita i Jolly, te u 19 sati Vrijednosnice Osijek i Split. Igra se do dvije pobjede, a Cedevita i Split vode s 1:0.

Split je ove sezone dobio sve četiri utakmice s Osijekom, od čega dvije u gostima, u prvenstvu i u Kupu.

Mislim da nas očekuje još jedan neizvjestan susret. Svaka od te četiri utakmice je riješena praktički na kraju, i u srijedu smo tek dvije minute prije kraja otišli na 13 razlike. Zadaci su isti kao i u prošloj utakmici – dobra obrana, onemogućavanje postizanja lakih poena Osijeku i sprječavanje njihovog napadačkog skoka. U odnosu na prvu utakmicu moramo poboljšati protok lopte, puno smo se mučili, imali smo jako malo otvorenih šuteva. Moramo na tome poraditi, kroz postavljanje čvrstih blokova i kroz kretnje vanjskih igrača doći do otvorenih šuteva i većeg broja poena, rekao je pred put u Osijek trener Splita Ivica Skelin.

Obje domaće utakmice s Osijekom Split je prelomio u završnim minutama.

Možda je razlika u širini klupe, oni vrte nekih 8 igrača, a mi imamo jednu rotaciju više. Možda je pritisak veći na njihovih 4-5 ključnih igrača. Kod nas je taj pritisak malo bolje raspoređen. Zadnja četvrtina dosta ovisi i o inspiraciji. Na početku četvrtine utakmica može krenuti i u jednom i u drugom pravcu pa i to puno znači. Imali smo i sreću što smo ta dva susreta igrali na Gripama jer je i pomoć publike značajna u zadnjoj četvrtini, zaključio je Skelin.