Split: Padaju rekordi u lukama – stigli Talijani

0

Udarni je turistički vikend.

Od ranog jutra gust je promet na cestama prema moru. Osim na graničnim prijelazima te naplatnim postajama veliki se zastoji očekuju na zagrebačkoj obilaznici, dijelu autoceste između Lučkog i Bosiljeva, na Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu te u splitskoj i zadarskoj trajektnoj luci. HAK preporučuje da se do 13 sati ako je moguće ne kreće na put.

U koloni se vozi Zvonimirovom ulicom u Splitu prema trajektnoj luci koja ovog vikenda očekuje više od 60 tisuća putnika, ali i dodatne linije prema otocima, prije svega Braču.

Ante Mrvica iz Jadrolinije potvrdio nam je da je u Split stigla i prva veća grupa talijanskih gostiju. S brodom Marko Polo u subotu ujutro stiglo je 450 talijanskih državljana sa sto vozila. Dio njih ostaje u Splitu, dok je dio nastavio prema Starom Gradu na Hvaru.

Jedan od rekordnih vikenda očekuje se u splitskoj zračnoj luci, doznajemo od voditelja Službe prihvata i otpreme u Resniku Mate Melvana.

Kroz zračnu luku danas će proći 30 tisuća putnika, a u nedjelju 25. Zbog tehničkog kvara kasnio je prvi zrakoplov na letu Split Zagreb. S kašnjenjem su putnici zamjenskim avionom prevezeni u Zagreb.