Split pobjedom protiv Vrijednosnica Osijek vraća 3. mjesto

0
Foto: Ivica Čavka/KK Split

Split u 20. kolu HT Premijer lige košarkaša u 19 sati na Gripama dočekuje Vrijednosnice Osijek. Nakon što je Zadar u Zagrebu svladao Cedevitu sa 77:73, Split bi se pobjedom vratio na 3. mjesto.

Za nas jako važna utakmica. I ove tri prethodne su bile važne. Stalno govorim igračima da ne rade razliku, ali igramo kući. Imamo seriju od tri poraza (Zadar, Gorica, Cibona, op. a.) i moramo to korigirati. Osijek u zadnje vrijeme isto nema baš veliku rotaciju, ali nećemo se puno time opterećivati. Moramo misliti na sebe i gledati kako da uđemo u bolji ritam. Zadaci su kao i uvijek. Imamo pripremu za svaku utakmicu, ali generalno se baziramo na naš način igre. Postoji još puno prostora da neke stvari pohvatamo, što je i logično. Pomaka vidim, ali još je dosta prostora. Nadam se da će se taj iskorak vidjeti, rekao je trener Splita Ante Grgurević.

Osječani imaju par dobrih pojedinaca. Igraju rasterećeno s obzirom na skraćenu rotaciju. Zadnji je dio sezone, već su se malo upoznali i dobro se pronalaze na terenu. Trebat će pripaziti na dosta stvari da nas ne nadigraju. Mi igramo kući i tu tražimo određene prednosti. Nadam se da ćemo to znati materijalizirati. Istina je da Osijek na svom parketu ima 8, a u gostima samo 2 pobjede. Ali i oni su imali dosta promjena unutar momčadi kao i mi. I nije to cijele sezone ni u svim utakmicama. Svaka momčad uđe u period kad igra malo lošije, bilo kući ili vani. Nema razloga da ih zbog bilo čega podcijenim. Prvenstveno gledam stanje svoje momčadi i ova nam je utakmica važna da napravimo iskorak i korigiramo ovaj ritam posljednje tri utakmice, dodao je Grgurević.