Split: Počeo projekt mladih 72 sata bez kompromisa

0
Foto: 72satabezkompromisa

Volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’ 2021. godine  osmi put se organizira u Hrvatskoj, a ujedinit će snage mladih iz Dubrovnika, Splita,Karlovca, Krka, Križevaca, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Suhopolja, Vukovara, Zadra i Zagreba tijekom tri dana od 14. do 17. listopada 2021.

Projekt ’72 sata bez kompromisa’ ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo.

U projektu ’72 sata bez kompromisa’ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

U sedam godina odvijanja volonterskog projekta ’72 sata bez kompromisa’ sudjelovalo je oko 8500 mladih u više od 1600 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.

72 sata bez kompromisa’ je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine.

Projekt već godinama okuplja tisuće mladih  u desetak europskih zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj… Hrvatska će se ponovo pridružiti tom nizu zemalja te će od 14. do 17. listopada mladi pokazati snagu zajedništva i solidarnosti.