Split postaje grad s najbržim javnim Wi-Fi-em u Europi

0
Foto: RD

Zahvaljujući partnerstvu Grada Splita i osječke tvrtke Media King, danas je puštena besplatna Wi-Fi mreža na splitskoj Rivi te će u narednim danima biti pokriven i ostatak najatraktivnijeg dijela splitske obale.

U projekt su uključene najatraktivnije javne površine u gradu Splitu – tzv. Istočna i Zapadna obala, Riva, Marmontova ulica te cijela uvala Bačvice, uključujući plažu i sve ugostiteljske objekte.

To je prva implementacija naprednog i inovativnog rješenja tzv. MediaKing Smart Wi-Fi na javnim gradskim površinama, nakon što je isto rješenje uspješno implementirano u kompletan vozni park javnih gradskih prijevoza u Osijeku, Splitu i Dubrovniku.

Najveća prednost ovog domaćeg rješenja je mogućnost istovremenog spajanja velikog broja korisnika uz zadržavanje stabilne i brze Internet veze.

Ovime Split postaje grad s najbržom javnom Wi-Fi mrežom u Europi. Za sve korisnike ova usluga je besplatna, a sama mreža ne traži nikakvu lozinku niti je korištenje vremenski ograničeno.

Projekt je financiran iz Fondova EU te će cijela implementacija za Grad Split biti besplatna, a grad će samo plaćati simboličan iznos održavanja sustava.