Split pretrpio poraz od Šibenke

0
Foto: KK Split

Split je na Gripama, u 20. kolu HT Premijer lige, poražen od Šibenke s 79:92 (21:22, 21:20, 20:28, 17:22). Od prvih minuta vidjelo se da “Žuti” nisu u ritmu kojeg nisu uspjeli pronaći tijekom cijele utakmice. Jedini koji je u redovima Splita odigrao blizu svog nivoa bio je Pavle Marčinković (21 poen, 8 skokova).
Čestitke Šibenki, zaslužena pobjeda. Razloge našeg poraza moramo tražiti u velikom broju primljenih poena. U trenucima kada smo trebali prelomiti utakmicu početkom drugog poluvremena dosta smo griješili – rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Kod Šibenke momčad je odlično vodio iskusni Jakov Vladović (21 poen, 10 asistencija, 6 skokova), njemu uz bok bili su Tonko Vuko (18 poena), Ivan Vraneš (16 poena) i Toni Nakić (13 poena).

Presudilo je naše veliko srce. U utakmicu smo ušli skromno, znali smo protiv koga igramo. Svojim momcima mogu samo skinuti kapu, dali su 92 poena na gostujućoj utakmici. Prevagnula je srčanost i borbenost, srce je bilo više na našoj strani. Za moj klub ovo je velika pobjeda. Čestitam Splitu na sjajnim rezultatima u Drugoj Aba ligi – kazao je trener Šibenke Edi Dželalija.

Posebno je pohvalio Vladovića.

Cijela Hrvatska zna tko je on i što može. On je vođa ova ekipe, imamo sjajnu komunikaciju – zaključio je Dželalija.