Split: Program proslave Dana policije

0

Policija će i ove godine obilježiti svoj dan i blagdana svetog Mihovila arkanđela, zaštitnika policije.
Predstavnici Policijske uprave splitsko dalmatinske položili će u ponedjeljak vijence i zapalili svijeće, na gradskom groblju Lovrincu. Donosimo Vam program proslave!

23.rujna 2019.g (ponedjeljak)  po programu:

08:30 sati polaganja vijenaca na gradskom groblju Lovrinac, izaslanstvo PU predvodi načelnik Policijske uprave Dražen Vitez,

10:00 sati polaganje vijenaca ispred spomen obilježja u atriju centralne zgrade PU splitsko-dalmatinske, Trg Hrvatske bratske zajednice 9, Split

10:30 sati sveta misa u crkvi Svetog Josipa, Sukoišanska 8

13:00 sati svečana akademija u prostorima Vile Dalmacija

24.rujna 2019.g.  (utorak)

U Makarskoj  u vremenu od 09:00 do 12:00 sati na Trgu 156. brigade,   djelatnici Policijske postaje Makarska prezentirati će preventivne aktivnosti, policijsku tehniku i družiti se s građanima.

25.rujna 2019.g.  (srijeda)

Gradonačelnik Grada Splita gospodin Andro Krstulović Opara će na svečanosti u prostorijama grada  koja će započeti u 12:30 sati povodom Dana policije i blagdana svetog Mihovila uručiti Medalje grada Splita zaslužnim policijskim službenicima iz policijskih postaja sa područja Splita

26.rujna 2019.g.  (četvrtak)

U Trogiru  u vremenu od 09:00 do 13:00 sati na Obali bana Petra Berislavića održati će se  prezentacija opreme i tehnike, te  druženje djece i građana s policijskim službenicima uz  „Sajam mogućnosti“, odnosno projekta „Moš ća oš“ – Osnovne škole Petra Berislavića u Trogiru.

27.rujna 2019.g.  (petak)                                  

Tjedan u kojem ćemo obilježiti Dan policije završiti ćemo u petak od 10:00 do 13:00 sati na splitskoj Rivi gdje će se uz prigodni zabavni dječji program održat prezentacija policijske opreme i tehnike.

Koristimo prigodu pozvati građane, posebno roditelje da na splitsku rivi dovedu djecu kako bi se upoznali s dijelom tehnike i opreme koju policajci koriste u svakodnevnom radu, a koja će se nalaziti na Rivi.

Također, povodom dana policije i blagdana svetog Mihovila,   24. i  25.rujna (utorak i srijeda) od 08:00 do 14:00 sati u prostorijama SJP u Mravincima,  Klub dobrovoljnih darovatelja krvi PU splitsko-dalmatinske organizira treću ovogodišnju akciju darivanja krvi.