Split: Radovi na Žnjanu, od srijede zatvoreno križanje Velebitske i Šetalište pape Ivana Pavla

0

Zbog radova na izgradnji oborinske odvodnje na Žnjanu koji su počeli u srpnju ove godine, od sutra će, radi rekonstrukcije postojećeg kanala Radoševac, biti zatvoreno križanje Velebitske ulice i Šetalište papa Ivana Pavla.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa sukladno Zakonu o prometu na cestama te se mole građani za razumijevanje i poštivanje postavljene signalizacije.
Predviđeno vrijeme izgradnje svih oborinskih kolektora je četiri mjeseca, a projektom je predviđena izgradnja oborinskog kolektora Žnjan zapad s ugradnjom separatora lakih tekućina, rekonstrukcija postojećeg kanala Radoševac radi usklađenja s projektnom dokumentacijom uređenja žnjanskog platoa, rekonstrukcija postojećeg kanala Žnjan 1 s ugradnjom separatora lakih tekućina prije priključka oborinskih kolektora prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II. te izgradnja oborinskog kolektora Žnjan istok kao nastavak postojećeg kolektora koji nema adekvatno riješen ispust i njegovo priključivanje na rekonstruirani kanal Žnjan 1.
Svi predviđeni radovi se izvode na dijelovima prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II, na križanju s Velebitskom ulicom, te na makadamskom platou koji se koristi kao parkiralište osobnih vozila.