Split: Raspisan natječaj za izradu projektne dokumentacije novih garaža i sanacije postojećih

0
Foto: pixabay.com

Gradska tvrtka Split parking pokrenula je postupak javne nabave za sanacije postojećih i izradu projektne dokumentacije novih garaža na više gradskih lokacija. Sanacije garaža odvijat će se u tri faze zbog nesmetanog odvijanja prometa i parkiranja, pa će se tako u prvoj fazi sanirati garaža Pujanke I i garaža u Šimićevoj ulici.

Prije početka sanacije Split parking će u suradnji s kotarevima obavještavati građane o alternativnim parkirališnim površinama na navedenim lokacijama i potencijalno novim prometnim regulacijama. Prema planu sanacija za ostale garaže nadmetanje će biti raspisano početkom ožujka, a uključuje garaže Smiljanićeva i Pujanke II te garažu Zagorski put. Ukupna vrijednost investicije sanacije svih pet garaža iznosi 16.7 milijuna kuna.

Paralelno sa sanacijama Split parking je raspisao nadmetanje za izradu projektne dokumentacije za gradnju novih garaža u Dobrilinoj i Ravne njive, a već se i raspisalo prethodno savjetovanje za projekt nove garaže Sućidar. Ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije za nove garaže je 5.55 milijuna kuna. Split Parking do kraja godine planira pokretanje postupka javne nabave za izradu projektne dokumentacije za buduće garaže Lokve, Mertojak Odeska i Mertojak Doverska s pristupnim kolnikom.

U suradnji s gradskom upravom i kotarevima ispituje se niz potencijalnih lokacija za buduće garaže, a sve kako bi se smanjio problem parkiranja u gradu Splitu, poručili su iz Split parkinga.