Split, Šibenik, Imotski, Solin i Kaštela u programima sjećanja na Vukovar

0
Foto: Arhiva

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju Hrvatska udruga Benedikt organizira u četvrtak, 16. studenog 2017., s početkom u 18 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu svjedočanstvo i predavanje o Domovinskom ratu hrvatskog branitelja Boška Ramljaka, umirovljenog časnika HV-a, u sklopu kojega će učenici osnovnih i srednjih škola s područja grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije čitati svoje radove na temu stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

Na istom mjestu s početkom u 20 sati održat će se prikazivanje najnovijeg dokumentarnog filma o vukovarskoj bolnici 1991. godine „Srce Vukovara“, scenarista i redatelja Stipe Majića.

U organizaciji Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika „Biskup Srećko Badurina“, Nacionalnog sindikata policije i Hrvatske udruge Benedikt u 18.30 sati u Gradskoj knjižnici u Šibeniku prikazat će se dokumentarni film „Ovčara – neispričana priča“.

U organizaciji HVIDR-e Solin, Nacionalnog sindikata policije i Hrvatske udruge Benedikt u 19 sati u Domu kulture Zvonimir u Solinu prikazat će se dokumentarni film „Ovčara – neispričana priča“.

U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u 18.30 sati u kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu Pere Eranović će izvesti monodramu „Priče iz Vukovara“.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Hrvatske udruge Benedikt u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom s početkom u 19 sati prikazat će se dokumentarni film „Oni su Hrvatska“. Ovom događaju nazočit će članice Udruge Žene iz Domovinskog rata Zadar, koja je inicijator tog filma.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih u 20.30 sati u dvorani Studentskog doma dr. Franjo Tuđman u Splitu Mladenka Gruica i KUU Sv. Kliment izvest će monodramu „Skupljanje kostiju“.